Samtal i skogsfloatingrummet

Att få visa Skogsfloating för en grupp utbildare som ser potentialen för samtal genom att uppleva processen är skönt. Det var en liten grupp från Sisu inbjudna av Vann Spa Hotell Konferens som dök upp en sensommarkväll för att få uppleva vad uterummet kan bidra med.

Efter incheckning samlades vi utanför Vanns entré i solskenet. Utcheckning från tidpassning och uppkoppling, klockan i fickan och mobilen i flygplansläge, onåbar. Nu kan vi börja resan mot naturlig härvaro. En promenad på knappa kilometern med några stopp för att synliggöra och dela vad vi ser och upplever. Enkelt, effektivt.

Framme vid skogsfloatingrummet presenterades en fråga som inte skulle besvaras direkt utan få ligga och skvalpa i bakhuvudet under skogsfloatingstunden.

Ibland kommer svaren direkt och oreflekterat, ibland inte alls men låter man frågan få leva sitt eget liv kan man hitta oväntade lösningar. I skogsfloatingrummet leddes gruppen in i en stund av naturlig härvaro, att bara-vara-tid.

När de välkomnats tillbaka och återvänt i egen takt lyftes frågan och det blev ett livfullt samtal. Det är intressant att följa hur samtalet hoppar på ett friare sätt när intrycken är ostrukturerade och oförutsägbara. Det får vi på köpet i skogsfloatingrummet.

Läs mer om Skogsfloating

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.