Skogsfloating med köksfolket från Götet

Skogsfloating – vilsam energiladdning

Ibland räcker inte skogsfloatingrummet till utan vi får jobba med annat också. I det här fallet var ett par av målen med konferensen att lära känna varandra lite bättre och att alla ska bli sedda i gruppen.

Efter incheckning och lunch på VANN spa, hotell, konferens möttes vi för ett par timmars aktivitet utomhus. Dagen var fram tills vi gick ut grå, regnig och blåsig. Men, när vi kom ut hade vinden lagt sig och de sista molnen drev bort. Skönt!

Samtal och skogsfloating har öppna sinnen och närvaro gemensamt. Fniss kan vara ett sätt att nå dit så vi började med en övning som generade lite fniss, lite rörelse, att bli sedd och som resulterade i par. Under vår tysta och långsamma promenad upp till samlingsplatsen var parens uppgift att visa varandra detaljer eller bilder man såg längs vägen. När vi delade bilder och upplevelser i hela gruppen visade det sig att många hade sett samma saker, som träd men också många olika. Att se olika är en gruppstyrka som kan användas på många sätt, både i det professionella och i det privata livet.

Idag var som sagt gruppen större än antalet skogsfloatingstolar så halva gruppen tog en pratpromenad. Vi fortsatte i samma par som redan börjat samarbeta och samtala ljudlöst. De fick en halvtimma att pratpromenera med två frågeställningar som styrning. Av kommentarerna vid återkomsten att döma hade de en skön och givande pratpromenad. Samtal under rörelse i ett omväxlande landskap blir annorlunda än inne vid arbetsplatsens fikabord.

Övriga tog de sista stegen upp till skogsfloatingrummet där de fick möjlighet att vara naturligt härvarande med naturens ljud och mönster som sällskap. Skymningen kommer tidigt så här års. Närtiden var inne att komma tillbaka från skogsfloatingresan var det dags att tända fotogenlyktorna. Lyktor i skogsfloatingrummet så att skorna hittas och sedan ett ljusspår som leder tillbaka ner till samlingsplatsen.

Under den korta promenaden tillbaka till Vann utbyttes erfarenheter och tankar från samtal och skogsfloating i nya par. Vår utestund avslutades med en kort summering och några tankar för hur effekten av utestunden kan användas av gruppen framåt i tiden.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.