Värdet av detaljer, några tankar om rummets och bemötandets betydelse för resultat

Alla helheter består av många små delar. Pratar vi om ledarskap ur ett lärandeperspektiv handlar det om allt från möbleringen av rummet till hur du bemöter dina deltagare.

Så, vad har mina deltagare och kollegor för likheter med en trave ved? Minst en! Och, det är att alla är olika. Om jag som ledare eller utbildare vågar bjuda in olikheterna så blir det väldigt tydligt att helheten blir stabilare och flexiblare.

Jag skriver ”vågar bjuda in” för det är från min erfarenhet både det mest skrämmande och det mest effektiva för att engagera och få resultat. Att ställa en öppen fråga till en grupp och sedan vara trygg i att det kommer svar drar igång adrenalinpumpen.

Min upplevelse av tid den första gången jag gjorde det medvetet och hade bestämt mig för att bita ihop läpparna och sitta på mina händer tills något hände i gruppen var annorlunda. Det tog säkert inte mer än en halvminut innan responsen kom men vilka långa sekunder.

Resultatet blev som du säkert redan räknat ut bättre än jag hade kunnat planera själv.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.